Review: 135 / 35mm Film Case

Een tijdje geleden heb ik een 135 / 35mm Film Case gekocht zodat er niet tientallen filmkokertjes in mijn tas rond zwerven. De Film Cases komen in vele kleuren o.a. blauw, geel, orange, rood maar ook in zwart, wit en transparant… Alleen dat zijn geen kleuren!

Naast digitaal ben ik erg veel bezig met analog fotografie, en de laatste tijd merk je dat analog fotografie weer flink in opkomst is… Er zijn zelfs veel professionals die nog steeds Film over Digitaal kiezen voor diverse redenen. Leica heeft pas nog een 35mm Film Camera uitgebracht voor de analog shooters.

35mm-case1

Maargoed… We zouden hier een 35mm Film Case reviewen en niet hoe geweldig analog fotografie wel niet is toch!? Het concept van de 35mm Film Case was afkomstig van JCH aka Japan Camera Hunter aka Bellamy Hunt. Maar ondertussen heeft Rollei, ILFORD, FomaPan, CFP en Bergger ze nu ook als “Analog Film Bundles” in 35mm en 120 / 220 Film Cases, en zijn in de meeste foto winkels of webshops wel te verkrijgen!

Ik heb de transparante versie gekozen omdat je nog meer overzicht hebt van de soorten film die je bij je draagt. De niet transparante moet je telkens los maken om even snel te kunnen spieken, maar dat is ook geen probleem. De bijgeleverde rubberen band (wat je ook als polsbandje kan gebruiken) is erg handig zodat de deksel er niet af valt, want na intensief gebruikt slijt er nog wel eens wat!

Conclusie:

Verder kan ik er niet veel over vertellen omdat het een simpel plastic bakje is! Maar zeker aan te raden voor analog fotografie fanaten en de hipsters onder ons, handig om mee te nemen en robust maar vergeet het rubber bandje niet.?
35mm-case2