Hasselblad CEO Perry Oosting Afgetreden

Het ziet er niet goed uit voor huidig Hasselblad interim CEO Perry Oosting. De heer Oosting word onder andere geprezen door Hasselblad uit het slop te trekken na het mislukte ”re-branding” project met Sony. Vanaf 1 februari volgende week word Oosting vervangen door Paul Bram en hervat Oosting zijn vorige taak als adviseur binnen Hasselblad. Dit kwam vanmorgen naar buiten en zoals altijd met grote bedrijven, word hier ook weer lekker vaag over gedaan. Dit alles komt nadat er geruchten opdoken rond de CES beurs jongstleden dat een Chinese Drone fabrikant DJI zijn aandeel, en daarmee zeggenschap, in Hasselblad aanzienlijk had verhoogd. Dit is nog niet officieel bevestigd door Hasselblad zelf.

Perry Oosting verklaard zelf het volgende:

“In het begin van 2015 werd ik gevraagd om de rol als CEO te nemen om een ​​duurzame groei te garanderen en het bedrijfsleven voor te bereiden op de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Tijdens 2016, lanceerden we een aantal nieuwe producten en een compleet nieuwe elektronisch platform. De reactie van de markt op de nieuwe strategische richting en de producten waren overweldigend. Ik wil graag alle betrokkenen bedanken en voorzie een mooie toekomst voor het team van Hasselblad.”

Paul Bram had natuurlijk ook zijn statement en zei het volgende:

“Ik ben vereerd over de rol als interim CEO voor dit iconische en geliefde bedrijf over te nemen. Hasselblad staat voor uitstekende kwaliteit, passie voor beeldende kunst en baanbrekende technologie. In de komende maanden zullen we het begonnen pad en de strategische richting, met inbegrip van de versnelling van R&D en de ontwikkeling van software in Göteborg, Zweden voort te zetten. Ik ben enorm trots om een ​​deel van deze voortdurende reis zijn.”