Mini Review: MyGearVault

Je kent hem vast wel, die Youtube fotograaf met een afro, lekker vals kan zingen en Stephen Eckert altijd onderbreekt?! Jared Polin van FroKnowsPhoto heeft enige tijd geleden een Gratis App op de markt gebracht voor de iPhone (Nu ook voor Android). Hiermee kan je de Camera Gear van jou eens goed en overzichtelijk inventariseren. Kijkers wisten al een tijdje dat Jared Polin’s Team een App aan het maken was maar hij vertelde dat niet wat. Natuurlijk wisten wij dat hij een verbeterde versie van LensTag ging maken.

Heb je altijd met Excel Sheets een inventaris zitten maken, en er helemaal klaar mee bent? In MyGearVault kan je alles toevoegen zodat je een visueel overzicht hebt van je gear. Je kan “Kits” aanmaken voor bepaalde shoots, “Categorieën” voor als je snel iets moet zoeken voor de verzekeraar / politie of vrienden. Je kan Serial Nummers, Bedragen, Foto’s en speciale opmerkingen van je gear allemaal vastleggen.

 

Als je gear toevoegt kan je via de zoek functie je product zoeken en selecteert worden de meeste velden automatisch ingevuld o.a. de Type, Merk en Product Foto. Toch moet je zelf wel handmatig het Serial Number, Bedrag en Aanschaf Datum invoeren. Maar als je dat niet wil kan je altijd nog alles met de hand invoeren zoals ik heb gedaan met mijn Vintage Lensen en Camera’s.

Als je in Amerika woont kan je jezelf verzekeren via de App, maar buiten Amerika is dat nog niet mogelijk. Ook al zou je het kunnen raad ik je dit altijd af omdat er veel zijn met kleine lettertjes. Wat ik doe is mijn inventaris / collectie bijhouden met Serial Numbers, Bedragen, Types en Foto’s van het product zodat ik aangifte kan doen bij de Politie en Verzekeraar als er wat gestolen is. Ook kan je in de App jou gear als gestolen, verkocht of beschadigd melden, en zodra iemand het product met jou Serial Number toevoegt krijg je bij MyGearVault een melding.

Ook kan je Kits aanmaken voor een specifieke combinatie van gear die alleen maar gebruikt voor een bepaalde opdracht… O.A. een Foto Shoot Kit of een Video Kit… Dus als alles die dag in een keer word gestolen kan je in de App de gestolen Kit selecteren en dan krijg je gelijk een mooi overzicht van je gear, tenzij je telefoon ook gestolen is… MAAR! Je hebt een Account nodig voordat je de App kan gebruiken, dus alles staat op een server in een database, Maar je kan het ook als een Excel sheet exporteren.

Anyways… Wil je een overzichtelijke Inventaris maken van jou Collectie of Gear dan raden we deze App zeker aan!
Check https://mygearvault.com/ voor meer informatie!