De Nieuwe Sony A9

 

 

Sony heeft gister een nieuwe digitale full-frame camera geïntroduceerd, de a9 (model ILCE-9).

De beeldprestaties van de technologischmeestgeavanceerde, innovatieve digitale camera van Sony, de nieuwe a9, zijn ongeëvenaard. Deze functionaliteiten wordendoor geen enkele andere camera geboden zowel spiegelloos als spiegelreflex of anderszins.

De nieuwe camera biedt veel indrukwekkende mogelijkheden die moderne digitale spiegelreflexcamera’s niet kunnen bieden, zoals supersnel, continu fotograferen zonder blackoutsniii tot 20 fpsiv, 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde,[ix] een maximale sluitertijd van 1/32.000 secondeviii en nog veel meer. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de 35-mm full-frame gestapelde Exmor RS® CMOS-sensor (’s werelds eerste in zijn soort), waarmee gegevens 20x sneller kunnen worden verwerkt dan met eerdere full-frame camera’s van Sony zonder spiegel[x]. Deze unieke sensor is gekoppeld aan een gloednieuwe, verbeterde BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI die de algehele prestaties maximaliseert.

Deze toonaangevende snelheid en innovatieve manier van geluidloos fotograferenvii worden gecombineerd met een scherpstelsysteem dat een fasedetectie met 693 AF-punten biedt. Het scherpstelsysteem, dat circa 93% van het beeld dekt, garandeert dat zelfs de snelst bewegende onderwerpen betrouwbaar worden vastgelegd en gevolgd in het hele frame.

 

 

De a9-camera bevat de nieuwste Sony batterij (model NP-FZ100) die 2,2x meer capaciteit heeft dan de batterij van de voorgaande modellen. Het is hierdoor mogelijk om langer te fotograferen.

Naar aanleiding van uitgebreide feedback van klanten zijn aan de nieuwe camera twee afzonderlijke mediakaart ingangen toegevoegd, waaronder één voor UHS-II-media. Dezelfde gegevens kunnen tegelijk worden opgeslagen op beide kaarten. De gebruiker kan besluiten RAW-/JPEG-afbeeldingen of foto’s/films apart te houden. Films kunnen ook tegelijk worden opgeslagen op beide kaarten om een back-up te hebben en gegevens efficiënter te beheren.

 

De a9 is tevens zeer geschikt voor 4K (3.840 x 2.160p) video-opnamen over de gehele breedte van de full-frame beeldsensor[xiv]. De camera gebruikt in dit formaat een uitlezing van elke pixel zonder pixel binning om 6K aan gegevens te verzamelen. Deze oversampling zorgt ervoor dat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal wordt geproduceerd met buitengewone details en diepte. Opnamen kunnen daarnaast worden gemaakt in het populaire Super 35mm-formaat.

Verder kan de camera Full HD op 120 fps in maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden gecontroleerd en eventueel bewerkt in 4x of 5x Full HD slowmotion.

Specificaties:

 • Sensor:  Stacked 35mm / Full Frame en Super 35 Mode
 • Megapixel: 24,2
 • Resolutie: 4240×2832
 • 693 AF-Punten
 • Opslagmedium: Dual Card Slot SD/SDHC/SDXC
 • Beeldstabilisatie: 5-assige Sensor-Shift
 • Intern 4K UHD 30fps
 • 4K XAVC S Video  Codec
 • 14-Bit UnCompressed RAW Bestanden
 • ISO: 50–204.800
 • Flash Sync Port, LAN Port
 • Accu: NP-FZ100

 

Te Bestellen Bij:

Foto Grijpink
grijpink-store-logo

Sony A9 – Body