Nikon AF-S Nikkor 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Het is tijd om je geliefde auto te verkopen want Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met een ingebouwde 1,4x-teleconverter. Dit zoomobjectief produceert altijd scherpe en stabiele beelden en biedt een bereik van 560 mm zodra het onderwerp daarom vraagt.

Van het sportstadion tot hoog in de bergen, met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR mis je geen enkele actie meer. Met de degelijke en gunstig geplaatste schakelaar kan de ingebouwde teleconverter eenvoudig worden bediend met één vinger zonder ook maar iets in te boeten aan scherpte en zonder de cameragrip los te laten. Hiermee kan het zoombereik eenvoudig vergroot worden van 180-400 mm (f/4) tot 560 mm (f/5.6) in een fractie van een seconde. Bovendien biedt Nikon’s vibratiereductie (VR) een indrukwekkend voordeel van vier stops waardoor onscherpte door cameratrilling effectief wordt beperkt, zelfs wanneer de teleconverter is geactiveerd. Dankzij de SPORT VR kunnen actiefotografen met succes snel bewegende onderwerpen volgen, terwijl de geavanceerde autofocus garant staat voor een uitmuntende onderwerpherkenning. Tot slot bevat het geavanceerde optische ontwerp een fluorietlenselement voor gewichtsbesparing en zijn de gebruikelijke posities van de zoom- en scherpstelring omgewisseld voor een betere, stabielere bediening.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, zegt hierover: “Dit teleobjectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van professionele sport- en natuurfotografen die tot het uiterste moeten gaan om de perfecte foto te kunnen maken. Dankzij geavanceerde optische technologie betekent dit meer veelzijdigheid en een groter bereik, zonder concessies te doen aan gewicht en prestaties. Dit betekent in de praktijk dat je minder vaak van objectief hoeft te wisselen en geen moment meer hoeft te missen omdat je tijdens het schakelen van de teleconverter de ontspanknop niet hoeft los te laten. Dit is ideaal wanneer je buiten op locatie aan het werk bent en voorbereid moet zijn op onverwachte situaties.”

Specificaties:

  • Nikon F-Mount Lens / FX Formaat
  • Diafragma: f/4 t/m f/32
  • Ingebouwde 1.4x Teleconverter
  • 1 Fluorite en 8 ED Lens Elementen
  • Nano Crystal & Super Integrated Coatings
  • Fluorine Coated Front Lens Element
  • Silent Wave Motor en Interne Focus
  • Vibration Reduction, Sport/Tripod Modes
  • Elektromagnetische Diafragma Mechanisme
  • Afneembare & Roterende Statief Kraag

Prijs & Beschikbaarheid:

De Nikon AF-S Nikkor 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR komt in Maart 2018 op de markt en gaat  €11.999,- kosten!!