Panasonic Lumix GH5S

Panasonic kondigt met trots een nieuwe hybride DSLM-camera aan, de LUMIX GH5S, die nog meer video-opnamemogelijkheden en verbeterde beeldkwaliteit biedt. De LUMIX GH5S is ontworpen en ontwikkeld voor professionele filmmakers. Hij produceert beelden met de hoogste gevoeligheid en videobeeldkwaliteit ooit in de geschiedenis van de LUMIX-camera’s, vooral in situaties met weinig licht.

De nieuwe 10,2-megapixel Digital Live MOS-sensor met Dual Native ISO-technologie en Venus Engine geven zelfs de donkerste delen van het beeld natuurgetrouw weer. Er kunnen opnames worden gemaakt bij maximaal ISO 51200, waardoor kristalheldere beelden worden vastgelegd, vooral in situaties met weinig licht. Videografen kunnen zich nu richten op het maken van de perfecte opname en hoeven zich geen zorgen meer te maken over achtergrondruis. De nieuwe Dual Native ISO-technologie onderdrukt ruis volledig, waardoor er duidelijkere beelden mogelijk zijn wanneer er opnames worden gemaakt bij weinig licht.

De LUMIX GH5S is net als professionele camcorders compatibel met Time Code IN/OUT, dat gemakkelijk kan worden ingesteld met de sync-aansluiting voor een flitser en meegeleverde coaxiale kabel voor een BNC-aansluiting. De LUMIX GH5S kan als tijdcodegenerator worden gebruikt voor andere GH5S-camera’s en professionele camcorders. De Time Code IN/OUT-functionaliteit vereenvoudigt het werk van cameraproductieteams aanzienlijk, omdat hij opnames en audio-visuals synchroniseert met een andere camera of een ander audio-apparaat voor betrouwbare, naadloze en efficiënte video-opnames met meerdere camera’s.

 

 

De LUMIX GH5 was de eerste DSLM-camera ter wereld die 4K 60p/50p video-opnames mogelijk maakte(1). De nieuwe LUMIX GH5S behaalt weer een mijlpaal door de eerste camera ter wereld te zijn die 4K 60p/50p video-opnames in Cinema 4K (4096×2160) mogelijk maakt(2). Met de camera kunnen 4:2:2 10-bits opnames worden gemaakt(3), een veelgebruikte kleursubsampling voor filmproductie, waardoor kleuren nog getrouwer worden weergegeven. De LUMIX GH5S legt ook 4:2:2 10-bits 400-Mbps All-Intra in 4K 30p/25p/24p en C4K 24p vast en 200-Mbps All-Intra in Full HD.

Er is geen tijdslimiet(4) voor het opnemen van Full HD- en 4K-video’s. De LUMIX GH5S is compatibel voor 4K HDR-video met de Hybrid Log Gamma (HLG) modus in Photo Style. In 4K HEVC, een opnamemodus met lage bitsnelheid, kunnen opnames worden gemaakt voor HLG. Deze beelden kunnen worden afgespeeld op AV-apparatuur die compatibel is met het HEVC-compressieformaat, zoals de 4K HDR TV’s van Panasonic.

Met de functie VFR (Variable Frame Rate) kunnen gebruikers overcranked (voor slow-motioneffect) en undercranked (voor fast-motioneffect) video-opnames maken in C4K/4K (60 fps, maximaal 2,5x langzamer in 24p) of Full-HD (240 fps(5), maximaal 10x langzamer). V-LogL is ingebouwd in de camera.

De DFD (Depth From Defocus) technologie en ultrasnelle verwerking van het digitale signaal maken een snelle autofocus mogelijk van circa 0,07 seconden(6) en snelle burstopnames bij 12 (AFS)(7) / 8 (AFC) fps in 12-bits RAW en 11 (AFS) / 7 (AFC) fps in 14-bits RAW. Met de functie 4K Photo kunnen beelden snel met 60 fps worden vastgelegd in een met circa 8 megapixel equivalente resolutie.

Als camera die uitblinkt in het maken van opnames bij weinig licht, kan de LUMIX GH5S dankzij de hogere gevoeligheid en verbeterde afstelling van de sensor tot -5EV luminantie waarnemen met Low Light AF. Verder is Live View Boost een praktische functie. Door alleen voor Live View de gevoeligheid te verhogen kan hiermee de compositie worden gecontroleerd zelfs als het volledig donker is. De vergrotingsfactor in MF Assist is verhoogd van standaard 10x naar 20x, wat vooral handig is voor astronomie fotografie. In de nachtmodus biedt het rode menu een gedempte achtergrondverlichting waardoor gebruikers het onderwerp goed kunnen zien in een donkere omgeving.

Het volledig gegoten frame van de camera bestaat uit een magnesiumlegering. De GH5S is daardoor robuust genoeg om onder extreme omstandigheden buiten gebruikt te worden. Hij is niet alleen spatwater-(8) en stofdicht, maar ook vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De GH5S heeft twee SD-geheugenkaartsleuven die compatibel zijn met snelle UHS-II-kaarten met grote capaciteit en videosnelheidsklasse V60. Gebruikers kunnen kiezen uit de volgende opnamemethodes: Relay Recording, Backup Recording en Allocation Recording. De camera heeft een Type A HDMI-aansluiting.

Specificaties:

  • 10.28MP Multi Aspect Ratio MOS Sensor
  • DCI 4K60p and Full HD 1080/240p Video
  • Internal 4:2:2 10-Bit GOP
  • V-Log L Gamma en HDR Hybrid Log Gamma
  • 0.76x 3.68m-Dot OLED Electronic Viewfinder
  • 3.2″ 1.62m-Dot Free-Angle Touchscreen
  • Dual Native ISO 400 and ISO 2500
  • Dual UHS-II SD Card Slots; Wi-Fi & Bluetooth
  • Advanced DFD AF Systeem
  • 12 fps Cont. Shooting & 4K Photo Mode

Prijs & Beschikbaarheid:

De Panasonic Lumix GH5s komt Jebruari 2018 op de markt en gaat €2499,- kosten.