Adobe Photoshop: Imperfecties Verwijderen

In deze tutorial gaan we snel krassen verwijderen van een bestaande foto. Dit kan ook gebruikt worden om stoppeltjes, bikini lijnen en/of andere ongewenste imperfectie’s te verwijderen. Maar foto’s van modellen met niet goed geschoren oksels of van een niet zo netjes bikinilijn hebben we natuurlijk geen foto’s van!

voor-na

Wat we gaan doen in Adobe Photoshop is natuurlijk je bestand openen en kijken waar de imperfecties zitten.
In dit geval zitten er veel zwarte plekken op deze oude plaat foto en dat willen we hier gaan weg halen.

1: Selecteer met de “Lasso Tool” het gebied waar de krassen / imperfecties zitten.

 

2: Ga nu naar het menu “Selecteer” > Bewerken > Doezelaar (wij kiezen de waarde van 15 Pixels). Dit zorgt er voor dat je geen harde randen / overgang krijgt te zien.

 

 

3: Ga nu naar het menu “Filter” selecteer dan RuisStof & Krassen, dan krijg je een menu waar je een Straal waarde kan kiezen en de Drempel er van kan leggen. (Hoe lager de drempel hoe meer detail er weg gaat). Om nog de korrel van de oude plaat te zien komt een Straal van “30” en een Drempel van “24” voor ons het beste uit.

 

4: Klaar! En zoals u ziet zijn de fijnste korrels op de foto nog terug te vinden! (Op de selectie waar wij de filter op hebben toegepast). We raden je zeker aan om met de waardes in de bovenstaande afbeelding te gaan experimenteren voor het beste resultaat te krijgen in uw toepassing!

krassen-after