Samyang kondigt 2 nieuwe lenzen aan

Samyang Optics introduceert 2 nieuwe lenzen, een 14mm F2.8 en een 50mm F1.4. Deze lenzen zuhb gemaakt voor Sony’s E-mount Full Frame Mirrorless camera’s, en ook de 2 eerste auto focus lenzen die Samyang heeft geproduceerd in zijn 40+ jarige bestaan. De 14mm F2.8 ED AS IF UMC en 50mm F1.4 AS IF UMC zijn optisch speciaal gemaakt voor Sony’s Mirrorless camera’s door rekening te houden met de unieke afstand van glas tot sensor voor superieure prestaties.

a_news_AF50.L

Daarnaast zijn ze ook ontworpen voor maximale wijdte op een Full Frame camera. De 14mm variant is de meest wijde op de markt. Beide lenzen zijn ook de helderste als het gaat om Full Frame Mirrorless lenzen en als we Samyang moeten geloven, ook met een schitterend bokeh effect en maximale prestaties op elk diafragma. De lenzen zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf juli 2016 en geruchten gaan dat de 50mm F1.4 niet meer dan 600 USD zal kosten.

Samyang Optics heeft zelf nog het volgende te melden:

Op basis van uitzonderlijke optische technologie van Samyang, zijn er asferische elementen in beide lenzen opgenomen om aberratie en onnodig licht dispersie te minimaliseren en het leveren van een hoge resolutie van centrum tot in de hoeken van het beeld. De 67mm filter diameter is ook het resultaat van jaren van R&D voor optimaal gebruiksgemak. Ook het minimale strakke ontwerp en metalen behuizing komen ten goede van het interne focus systeem .