Sony A7RIII

Sony heeft 25 oktober een nieuwe digitale full-frame camera geïntroduceerd: de α7R III (model ILCE-7RM3). Dankzij een evolutionaire sprong in beeldverwerkingskracht combineert de nieuwe α7R III een Exmor R CMOS-beeldsensor met een hoge resolutie van 42,4 MP en opnamesnelheden tot wel 10 fps met volledige AF/AE-tracking functionaliteit. Verder levert de α7R III hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is deze camera een veelzijdige tool voor fotografen, videografen, multimediamakers en andere professionals

Hoogwaardig 4K voor professionals

De α7R III is uitermate geschikt als videocamera en biedt 4K-video-opnamen (3840 x 2160 pixels) over de hele breedte van de full-frame beeldsensor. Bij opnamen in Super 35 mm gebruikt de camera uitlezing van elke pixel zonder pixelbinding. De camera verzamelt 5Kaan gegevens – en kan dit oversamplen – zodat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte geproduceerd wordt.

Het nieuwe HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) op de α7R III ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor HDR (HLG)-compatibele tv’s levensechte 4K HDR-beelden kunnen afspelen. Verder zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Ook kan de camera Full HD op 120 fps met maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden bewerkt in 4x of 5x slowmotionvideobestanden in Full HD-resolutie met AF-tracking.

 

 

Hoogwaardig autofocussysteem en AF/AE-tracking tot wel 10 fps

De vernieuwde beeldprocessor van de α7R III maakt opnamen in 42,4 MP in 10 fps mogelijk en is uitgerust met een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 76 JPEG / RAW-beelden of 28 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze supersnelle 10 fps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 fps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het lcd-scherm. Dankzij deze supersnelle opties kunnen zelfs snel bewegende onderwerpen en vluchtige momenten nauwkeurig en gedetailleerd worden vastgelegd.

Bij het opslaan van burstbeelden naar de geheugenkaart zijn belangrijke camerafuncties gewoon te bedienen. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toegang tot de knoppen ‘Fn’ (Functie) en ‘Menu’, fotoweergave en verschillende andere opties, waaronder fotobeoordeling en functies voor het sorteren van beelden op locatie.

Als een opnamelocatie wordt verlicht door Tl-verlichting of ander kunstlicht kan de antiflikkering-functie geactiveerd worden. De α7R IIIdetecteert vervolgens automatisch de frequentie van de verlichting en past de sluitertijd aan.

Het vernieuwde scherpstelsysteem van de α7R III is uitgerust met 399 fasedetectie-AF-punten die circa 68% van het beeld dekken, zowel in horizontale als in verticale richting. De α7R III heeft daarnaast 425 contrast-AF-punten, een verbetering van 400 punten ten opzichte van deα7R II. Dit geavanceerde systeem kan ongeveer twee keer zo snel automatisch scherpstellen als de α7R II in omstandigheden met weinig licht, met een tracking die ook ongeveer twee keer zo nauwkeurig is. Het Eye-AF-autofocussysteem is eveneens twee keer zo effectief als bij α7R II.

Specificaties:

 • Dual SD Card-Slot
 • 3.0″ 1.44m-Dot Tilting Touchscreen
 • ISO 102400 & Pixel Shift Multi Opnamen
 • USB 3.1 en USB Type-C
 • 42,4 MegaPixel Full-Frame Exmor R CMOS Sensor
 • Continu fotograferen tot wel 10 fps , geluidloos of met een mechanische sluiter en volledige AF/AE-tracking functionaliteit
 • NP-FZ100 Accu
 • Wifi & Bluetooth
 • 399 fasedetectie AF punten die 68% van het beeld dekken als ook 425 contrast-AF-punten
 • Verbeterde automatische scherpstelling en Eye-AF
 • Beeldstabilisatie: 5-assige Sensor-Shift
 • 4K HDR (Hybrid Log-Gamma) 5K > 4K Super Sampling
 • S-Log2 en S-Log3

Prijs & Beschikbaarheid:

De Sony A7RIII komt November 2017 op de markt en gaat €3499,- kosten.

 

Te Bestellen Bij:

Foto Grijpink
grijpink-store-logo

Sony A7RIII – Body